DE BELANGRIJKSTE BUITENTRAP

EEN CREATIE VAN JEAN NOUVEL EN MDW ARCHITECTURE

De voorgevel van Trade Mart is interessant omdat het een verticale uitlijning is van bronskleurige spiegelpanelen die de omringende dichte vegetatie weerspiegelen.

De bestaande trap was opgebouwd als een steiger, een element dat zowel stabiel en kortstondig is en oneindig gemonteerd en gedemonteerd kan worden. Deze structuur alleen al riep een poëtisch beeld op. Daarom werd de trap behouden.Er moet een link zijn tussen de trap en het gebouw waar hij toegang toe verschaft. De ingang plaatst het gebouw in de kijker. Bezoekers moeten ontvangen worden door een verrassend bouwwerk.

Bovendien speelt de speelse dimensie van dit grafisch ontwerp in op de vrolijke uitstraling die de Plasticariumcollectie uitstraalt.

1985, GUY BAUCLAIR

De monumentale sculptuur in de tuin van het ADAM - Brussels Design Museum werd vervaardigd door Guy Bauclair ter gelegenheid van de 10de verjaardag van de Trade Mart in 1985, vandaar de titel ‘1985’.

Installation Neon Visual System

Deze installatie is een mise-en-scène van het plafond van Gallery 1. Aan de hand van een rode neon van 101 meter lang worden de betonnen plafondvakken benadrukt die zo typisch zijn voor deze architectuur van de jaren 70.

In het midden van de plafondvakken of er langs lopend, naar rechts of links zwenkend, doorloopt de installatie zonder de pijlers te raken het volledige plafond van de zaal.

Door de plafondstructuur te benadrukken, nodigt de installatie het publiek uit naar boven te kijken en biedt ze een originele kijk op dit architecturaal element dat mee de look van het ADAM - Brussels Design Museum bepaalt.

 

VISUALSYSTEM (VS) is een collectief dat werd opgericht in 2007. Hun projecten vertrekken vanuit een reflectie over de plaats van de digitale media in de stad van morgen.

VS experimenteert met het potentieel van de nieuwe technologieën en gebruikt licht en klank als een ruimtelijk en spectraal instrument. Deze experimentele aanpak geeft een voorproefje van de toekomstige evolutie van de interactieve technologieën, van de mogelijke toepassingen van led-verlichting, van een nieuwe perceptie van de ruimte via licht en klank, zowel op menselijke schaal als op grote schaal in de stad.

VS werkt met kunstenaars afkomstig van diverse disciplines (beeld, geluid, plastische kunsten, programmering, design, architectuur). Het participatieve aspect is belangrijk in hun werken. Het publiek wordt zelfs uitgenodigd om plaats te nemen in hun creaties.

«Visual System bestaat slechts dankzij de ongeziene interactie met de toeschouwer die ze creëert. De volwassenen vergapen zich, de kinderen zijn er dol op. » Cypel S., New York Correspondent, Le Monde van 23/09/2009

Contact | Belgiëplein - 1020 Brussel | T +32 2 669 49 29 | Elke dag (365/365) van 11u tot 19u
Crafted by Antartica ©2018-2019