DESIGN GENERATIONS.

INTERSECTIONS 5

06.06.2018 > 04.11.2018

Tentoonstelling gepresenteerd in samenwerking met Wallonie-Bruxelles Design Mode (WBDM) als onderdeel van de biënnale hedendaags design in het ADAM. Design Generations laat de bezoeker anders kijken naar design door een onderscheid te maken tussen onderwerp en voorwerp.

Tien Belgische designbureaus werden uitgenodigd hun aanpak uit te leggen via een selectie van producten van vroeger (de collectie van het museum), van het heden (hun recente productie) en van de toekomst (een imaginair product). De tentoonstelling brengt een verhaal over het design als kritische ruimte waarbij de tijdsaspecten onophoudelijk variëren en op elkaar inwerken, waar de invloed van het verleden en de reflectie over de toekomst het creatieproces ritmeren. .


Deze tentoonstelling is een eerbetoon aan het leven, het onze en dat van de designobjecten: alledaagse interfaces, kostbare erfenis van zaken uit  het verleden, sociale en esthetische ervaringen, modellen van duurzame productie- en economie, innovatieve voorstellen voor een betere toekomst.


DE 10 DESIGNERS / DESIGN BUREAUS : 42 | 54,  Alain Berteau, Alain Gilles, Damien Gernay, Hoet & Hoet, IOL, Jean-François D'Or, Kaspar Hamacher, Luc Druez en Sylvain Willenz.

BEDANKINGEN : ABV, Buzzispace, Cefaly Technology, Durlet, Evolution, Ligne Roset, Maison Vervloet, Objekten Systems, Petite Friture, Riiot Labs, RVB, Stattmann Neue Möbel, Vika XLBOOM en ZenTech.

Contact | Belgiëplein - 1020 Brussel | T +32 2 669 49 29 | Elke dag (365/365) van 10u tot 18u
Made by Antartica