GELEIDE BEZOEKEN VOOR KINDEREN + CREATIVE WORKSHOP

Materialen, vormen en kleuren

De Plasticarium Collectie | 6-9 jaar

Via manipuleer- en experimenteerspelletjes draait dit bezoek rond de materialen, vormen en kleuren van de stukken die worden voorgesteld in de Collectie van het Plasticarium, om zo het design stap voor stap zintuiglijk te leren verkennen. Het parcours eindigt in de Plasticotek waar de leerlingen de verschillen in plastiek verder verkennen. Na een vorm, kleur en textuur te hebben gekozen bedenkt iedereen in de werkplaats een meubel en vervaardigt het in 2D met behulp van allerlei papiersoorten. 


 

Design les

De Plasticarium Collectie | 10-14 jaar

Uit welke bronnen putten de designers hun inspiratie? Welke impact heeft de verovering van de ruimte gehad op het design? Welke mogelijkheden heeft plastic de designers geboden? Spreekt men van plastic of van plastics?

Tijdens een rondleiding door de Collectie van het Plasticarium en de Plasticotek, ontdekken de leerlingen wat design inhoudt door deze discipline op geschiedkundig, technisch en esthetisch vlak tegen het licht te houden. In het atelier vervaardigt iedereen met behulp van papier een maquette van een stoel in 3D, in de geest van een stuk uit de collectie.

 


INFORMATIE & RESERVATIE

CIVA ǀ Pedagogische afdeling

Telefoon: +32 2 642 24 50/80

Email : kids@civa.brussels

-

Rekeningnummer: BE30 3631 6258 8511

BIC BBRUBEBB

WHERE A DESIGN MUSEUM MEETS SCHOOL

Het ADAM engageert zich ook op het vlak van designonderricht en -opvoeding. Dit nieuwe project richt zich tot plaatselijke scholen, waarbij de allerkleinsten een eerste kennismaking wordt aangeboden met de designmethode. Where a design museum meets school baseert zich op schoolbehoeften zoals netheid.
De leerlingen volgen een werkwijze die eigen is aan het design en waarbij ze de gelegenheid hebben hun creativiteit te ontwikkelen om concrete oplossingen voor te stellen binnen hun school.
De gebruikte methodes zijn zo opgevat dat de leerlingen hun standpunt kunnen uitdrukken en een persoonlijke expressie kunnen ontwikkelen. Men leert onder andere het woord te nemen in groep, samenwerken, tekenen, brainstormen, en er wordt een prototype gemaakt...
Het project wordt begeleid door een designer en opvoedkundigen.

Om een samenwerking te organiseren binnen uw school, gelieve contact op te nemen met de pedagogische afdeling van CIVA.

Contact | Belgiëplein - 1020 Brussel | T +32 2 669 49 29 | Elke dag (365/365) van 11u tot 19u

Crafted by Antartica ©2018